New York - Uthmann, Jörg von (Merian live!, 2012)
Není snad ani třeba šířeji představovat tuto metropoli. Někdo soudí, že to je nejkrásnější město na světě, jiný na něm vidí spoustu vad. Bez diskuse se zde nachází tavicí kotel, který z přistěhovalců z různých koutů světa dělá Američany, a největší "tyátr" pod širým nebem, jaký hned tak ve světě nenajdete. Jen na vás bude, abyste si utvořili svůj vlastní názor na tento fenomén. MERIAN live! vám nabídne na výběr nejen Top Ten tohoto největšího města v USA, ale mnohem, mnohem víc: zavede vás k mrakodrapům, které skutečně vyrážejí dech, a nabídne vám nepopsatelně působivý výhled z Empire State Building. Projdete se po Washington Square, kde četní muzikanti, žongléři, klauni a kouzelníci vytvářejí nezaměnitelnou atmosféru, a tlukot mohutného srdce města zaslechnete i v Rockefellerově centru, kde v zimě můžete sledovat rej stovek bruslařůů