Pán Tragáčik a Fantomas - Nienacki, Zbigniew (Mladé letá, 1986)
Pán Tragáčik dostane pozvanie z Francúzska, aby pricestoval do Zámku šiestich dám na rieke Loire, pretože tam šarapatí zlodej umeleckých diel. Z viacerých zámockých galérií ukradol vzácne obrazy. Preto pán Tragáčik sa počas dovolenky podujme na to, aby vypátral zlodeja, ktorý sa v listoch podpisuje ako Fantomas, a zabránil tak ďalším krádežiam. Okrem neho je tam aj detektív poisťovacej agentúry Gaspard Pigeon a záhadný súkromný detektív Robinoux. Pánu Tragáčikovi pomáha aj mladá Yvonne, dcéra, a madam Eveline, sestra majiteľa zámku. Náš hrdina odhalí metódu, ako Fantomas kradne a napokon ho aj vypátra, ale Fantomas, keďže je nesmierne bystrý... To ostatné si už prečítajte v tejto knižke