Stockholm - Rüegger, Charlotta (Merian live!, 2013)
Díky jeho jedinečné poloze mezi jezerem Mälaren a Baltským mořem lze Stockholm nazvat jedním z nejkrásnějších hlavních měst na světě. Stratégové turistického ruchu kdysi prohlásili Stockholm za "hlavní město Skandinávie", Capital of Scandinavia. A právem! Žádné jiné město na severu Evropy tak harmonicky nesnoubí městský život, ruch metropole, intimitu středověkého starého města a idylickou odloučenost. Město založené ve 13. století mezi jezerem Mälaren a Baltským mořem je rozděleno vodou a spojeno 57 mosty, které propojují čtrnáct ostrovů. Kromě modré barvy moře převládá ve Stockholmu barva zelená. Všude jsou parky, velké i malé: je tu Djurgarden, první městský národní park na světě, Blecktornsparken, Vita Bergen a Langholmen na Söderu, dále Kronobergsparken na Kungsholmenu, Humlegarden na Östermalmu a Tegnerlunden, Vasaparken a Vanadislunden ve Vasastanu. Stockholm je pravý ráj pro cyklisty a pěší návštěvníky.