Neviditeľný - Wells, Herbert George (Mladé letá, 1988)
Dej románu Neviditeľný sa rozvíja okolo fantastického objavu. Hlavný hrdina vynájde spôsob, ako sa stať neviditeľným. Neviditeľnosť preňho nie je vždy výhodná, často mu prekáža, ale on vytrvalo ide za svojím strašným cieľom - ovládnuť ľudí strachom, nastoliť vládu teroru. Lenže z prenasledovateľa sa stane prenasledovaný a zločinec trestu neujde.