Sto mien - Ahernová, Cecelia írska autorka 30. septembra 1981; Ghaniová, Miriam (Bratislava Slovart s.r.o., 2013)
Kitty Loganová je úspešná novinárka. Jej kariéru poškvrní škandál, keď nepravdivo obviní stredoškolského učiteľa telesnej výchovy zo zneužívania žiačok. Akoby toho nebolo dosť, jej najlepšia priateľka a mentorka Constance umiera na rakovinu. Kitty sa rúca súkromný i profesionálny život, a tak sa pri poslednom rozhovore opýta Constance to, čo trápi každého novinára: Existuje článok, ktorý si chcela napísať, no nepodarilo sa ti to? Odpoveďou je zoznam a na ňom sto mien, ktoré na prvý pohľad nič nespája.
Na Kitty čaká článok jej života. Pri jeho tvorbe sa postupne stretáva s príbehmi ľudí, vypočuje si ich osudy, a snaží sa pospájať mozaiku ich príbehov, pričom sa jej postupne odhaľuje nielen tajomstvo Constancinho života, ale i svojho vlastného.
Keywords: írska literatúra; z prostredia médii; príbehy zo súčasnosti