Čierny šál : Balady a piesne - Puškin, Alexander Sergejevič ruský romantický básnik 6. júna 1799 - 10. februára 1837 (Mladé letá, 1986)
Balady a piesne v slovenskom preklade Ivana Kupca. Najmä v poézii je dielo Puškina dodnes predmetom obdivnej, znova a znova sa prebúdzajúcej lásky. Táto knižka, určite nájde zaľúbenie v podmanivom čare starých Puškinových veršov, ktoré dosiaľ v slovenskej podobe nepoznal.