Zemský kľúč - Ďuríčková, Mária slovenská autorka pre deti 29. septembra 1919 - 15. marca 2004 (Mladé letá, 1986)
Kniha Zemský kľúč bude kľúčom k poznaniu minulosti, našich predkov a cez nich aj kľúčom k poznaniu seba.