Noe na úteku - Boyne, John írsky autor 30. apríla 1971 (Slovart s.r.o, 2011)
Osemročný Noe má problémy a zdá sa mu, že najlepšie je na ne nemyslieť. Preto jedno ráno ujde z domu. Kráča lesom po nevyšliapanom chodníku, až príde k obchodu s hračkami. No nie je to obyčajný obchod. Je to hračkárstvo, kde sa dejú neobyčajné veci. Noe sa zoznámi s majiteľom obchodu, veľmi zvláštnym výrobcom bábok. Starý pán mu porozpráva príbehy o dobrodružstvách, zázrakoch a nedodržaných sľuboch. Vezme Noema na cestu. Cestu, čo mu zmení život. A možno zmení aj váš.