Kale topánky - Staviarsky, Viťo (Bratislava Marenčin PT, spol. s r.o., 2012)
Rómovia a ich tragikomický život trhových kšeftárov, obyvateľov osád a iných rázovitých postáv a postavičiek. Kšeftár Fredy dostal ako kompenzáciu dlhu mladučkú a krásnu Sabinu, no tá mu utiekla a našla svoju životnú lásku. Živelné rozprávanie o malých rómskych obchodníkoch z východného Slovenska. Kusturicovská road movie plná vášní, napätia a zvratov, okorenená humorom.
Keywords: slovenská literatúra; príbehy zo súčasnosti; Rómovia -- zo života; humoristické romány; súčasný slovenský autor; Krompachy