Trasochvostík : Dramatizovaná rozprávka pre oteckov, mamičky i deťúrence v dvoch častiach a desiatich obrazoch - Michalkov, Sergej (Mladé letá, 1984)
Dramatizovaná rozprávka pre oteckov, mamičky i deťúrence v dvoch častiach a desiatich obrazoch. Vystupujú: Trasochvostík, Trasuľka, Zajko Chvastajko, Kocúr,Jež, Medveď, Mačička, Starý capko, Stará koza, Prvý ďateľ, Druhý ďateľ, Hlavný ďateľ, Pes a Krochkuľka.