Jed v kráľovskej korune. Zákon mužov. 2. (3-4) - Druon, Maurice francúzsky autor 23. apríla 1918 - 14. apríla 2009 (Slovenský spisovateľ, 1974)
Jed v kráľovskej korune a Zákon mužov sú pokračovaním dramatických udalostí 14. storočia vo Francúzsku a tvoria súčasť veľkého románového cyklu Mauricea Druona Prekliati králi. Osudy troch kontrastných dvojíc vystupujú do popredia v románe Jed v kráľovskej korune: osud kráľa Ľudovíta a jeho krásnej nešťastnej manželky, ktorá prišla do Francúzska, aby sa stala kráľovnou, no čoskoro sa stala vdovou, osud mladej dvojice zaľúbencov, sienského bankára Guccia Baglioniho a schudobnenej šľachtickej dcéry Marie de Cressay. Zákon mužov zobrazuje ťažký boj o kráľovskú korunu po smrti Ľudovíta X., z ktorého vychádza ako víťaz Ľudovítov brat Filip de Poitiers.