Francúzska vlčica. Ľalia a lev. 3. (5-6) - Druon, Maurice francúzsky autor 23. apríla 1918 - 14. apríla 2009; Kosová, Mária (Slovenský spisovateľ, 1974)
Vo Francúzskej vlčici zachycuje osudy kráľovstva po smrti Filipa V., jediného zo synov Železného kráľa, ktorý mal vladárske schopnosti, no ktorý umiera bez mužského potomka a uvoľňuje trón najmladšiemu bratovi Karolovi, rovnako neschopnému, ako bol Hašterivec. Na scénu prichádza kráľovná Izabela, a tým sa román stáva aj históriou Anglicka. Francúzska vlčica stoji na čele povstania barónov proti jej mužovi Eduardovi II., slabošsky podliehajúcemu vplyvu svojich obľúbencov, a zmocňuje sa trónu. Nie na dlho - a prekliatie veľmajstra, ktorý v plameňoch odsúdil rod Železného kráľa na zánik, prechádza v jej osobe na druhý breh kanála.