Ja som dobrý remeselník - Ondrejka, Kliment (Bratislava Mladé letá, 1987)
Kniha Ja som dobrý remeselník prináša bohatý výber remeselníckeho folklóru, ktorý zostavil Kliment Ondrejka. Časy čulého remeselníckeho života sú už za nami. Doznievajú však v piesňach, povedačkách, riekankách, porekadlách, v spomienkovom rozprávaní, povestiach i hrách. Dodnes sú súčasťou umeleckých programov i živej zábavy. Ich pretrvávanie svedčí o ich umeleckej kvalite i o tom, že remeslá spolu s poľnohospodárstvom boli základnými piliermi života nášho ľudu, čo vlastne, hoci v inej podobe platí dodnes.
Keywords: slovenská literatúra; národopis; etnografia; ľudové tradície; ľudové piesne; riekanky; porekadlá; povesti; hry; remeslá; populárno-náučné publikácie