Sokyňa Márie Terézie. 3. - Zagorka, Marija Jurič chorvátska autorka a novinárka 2. marca 1873 - 29. novembra 1957 (Smena, 1992)
Tretí zväzok rozsiahleho románového cyklu Gričská čarodejnica od populárnej chorvátskej autorky sa odohráva v prostredí cisárskeho dvora vo Viedni za čias panovania Márie Terézie a jej nádejného následníka Jozefa II. Podobne ako Gričská čarodejnica a Spolok diablov aj Sokyňa Márie Terézie je plná prekvapujúcich a dramatických zápletiek, nečakaných dejových zvratov, až miestami pripomína napínavý detektívny román.