Dejiny umenia - kolektív prekladateľov (Mladé letá, 1998)
Dejiny umenia vyšli vo francúzskom vydavateľstve Hachette. Usporiadané sú chronologicky od čias Mezopotámie a Egypta po súčasné moderné umenie. Publikácia predstavuje najtypickejšie diela maliarstva, sochárstva, architektúry, vzájomný vzťah medzi nimi a dobou, ktorú reprezentujú, ale aj ich vplyv na vývoj umenia v ďalšom období.