Neľutujem, že som milovala - Baráthová, Nora slovenská autorka 7. júna 1944 (Relax, 1998)
Román zachytáva národnostné a sociálne rozdiely, ale aj ľudskú závisť a netoleratnosť, ktoré navždy rozdelili veľkú lásku rektora kežmarského lýcea Janka Chalupku a grófky Babetty von Wieland.