Paľko Hrchov - Háber, Stanislav slovenský autor, básnik a publicista 24. augusta 1966; Hollý, Marián; Šimčisko, Peter (Pezinok Formát, 1996)
Paľko Hrchov: Zablateným kopcom bez stromov splašene beží chlapča v zodratých modrých teplákoch a spranej kockovanej košeli. V náručí zviera lebku. Spred navŕšených kôp hliny, vedľa ktorých stojí zelená maringotka, sa hlasným krikom vyhráža palicou starší chlap s vypučeným brušiskom....
Ďalšie poviedky: Čudní chlapíci a Buďte bohmi.
Keywords: slovenská literatúra; poviedky