Po večierku 1/2 - Jewellová, Lisa anglická autorka 19. júla 1968; Horváthová, Zuzana (Bratislava IKAR, a. s., 2012)
Šarmantná Jem Cattericková a mladý výtvarník Ralph McLeary sa pred jedenástimi rokmi našli v spoločnom londýnskom byte a zaľúbili sa do seba. Prispela k tomu aj vernisáž Ralphových obrazov s jediným námetom - portrétom milovanej Jem. Pravdaže, mysleli si, že to bude naveky. Ich rodina sa rozrástla, z dvoch sa stali štyria, byt vymenili za dom. Romantické večery odrazu vystriedali bezsenné noci, dlhé pútavé rozhovory nahradili trápne chvíle ticha. Obaja čoskoro zistili, že život nie je taký jednoduchý, ako si predstavovali. Stalo sa niečo nepredstaviteľné! Dvaja ľudia, ktorí boli pre seba ako stvorení, sa odcudzili - Ralph sa stiahol do ústrania a vyčerpaná Jem netuší, ako ďalej. V snahe nájsť si k sebe cestu a vzkriesiť bývalé čaro obaja vstúpia do zradných vôd. Možno však predsa len nie je všetko stratené, možno sa dokážu opäť nájsť..
Voľné pokračovanie románu Ralphov večierok.
Keywords: Večierok; anglická literatúra; romantické príbehy; príbehy zo súčasnosti; príbehy o láske