O Jankovi Polienkovi - Ďuríčková, Mária slovenská autorka pre deti 29. septembra 1919 - 15. marca 2004 (BUVIK, 2011)
Vysoké majstrovstvo našej jedinečnej rozprávkarky Márie Ďuríčkovej sa naplno rozvinulo v rozprávkach O Jankovi Polienkovi, Janček Palček, Zlatá priadka, Dve sestry, O vodníkovi a krásnej Zuzane.