O Jankovi Polienkovi - Ďuríčková, Mária slovenská autorka pre deti 29. septembra 1919 - 15. marca 2004; Baránková, Vlasta (BUVIK Bratislava, 2011)
Vysoké majstrovstvo našej jedinečnej rozprávkarky Márie Ďuríčkovej sa naplno rozvinulo v rozprávkach O Jankovi Polienkovi, Janček Palček, Zlatá priadka, Dve sestry, O vodníkovi a krásnej Zuzane.
Keywords: Dve sestry; Janček Palček; Zlatá priadka; O vodníkovi a krásnej Zuzane; Strom, ktorý všetko okrášľuje, voda, čo všetko oživuje, a vtáčik, čo všetko vyjaví; Lesná žienka; slovenská literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - autorské; pre čitateľov od 7 rokov