Skúška - Slavkovská, Dana (Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 1998)
Autorka v románe poukazuje na krehkosť ľudských vzťahov, tak často skúšaných... Manželia Michal a Erika Baranovičovi, so synčekom Maroškom žijú spokojným životom, kým sa Erika po rozhovore s priateľkami nerozhodne manžela podrobiť skúške....