Trsteniarik - Kincl, Jaromír (Albatros, 2008)
Nezbedný škriatok v zelenom tričku, s veľkým nosom a siedmimi vláskami na hlave, zvedavý rarášok, ktorý všetko popletie, ale veľký dobrák, vždy pripravený podať pomocnú ruku každému, kto ju práve potrebuje - to je Trsteniarik.