Príbehy Zememorí. 5. - Le Guinová, Ursula K. americká autorka 21. októbra 1929 - 22. januára 2018 (Slovart s.r.o, 2009)
Ursula Kroeber Le Guinová sa po desiatich rokoch rozhodla vrátiť do Zememorí a s úžasom zistila, že kým sa nedívala, veľa sa toho zmenilo. A keďže pocítila potrebu zistiť, čo sa tam stalo ešte predtým, ako sa hrdinovia jej príbehov Ged a Tenar narodili, rozhodla sa začať pátrať v archívoch Súostrovia. Päť príbehov tejto knihy skúma a rozvíja svet daný knihami, ktoré o Zememorí už boli napísané.