Na krídlach vetra. 6. - Le Guinová, Ursula K. americká autorka 21. októbra 1929 - 22. januára 2018 (Slovart s.r.o, 2011)
Šiesta a pravdepodobne naozaj posledná kniha o svete nazývanom Zememoria. Z Arcimága Geda sa stal obyčajný človek, ktorý žije s Tenar a osvojenou dcérou Tehanu v dome svojho učiteľa Aihala na ostrove Gont a chová kozy, ako keď bol ešte chlapec. Zememoria stále nemajú nového Arcimága a kráľ Lebannen sa musí vysporiadať s novými hrozbami - na Súostrovie zaútočili draky a múr oddeľujúci mŕtvych od živých sa rozpadá...Pri záchrane sveta zohrajú dôležitú úlohu dedinský zaklínač Jelša a dve ženy, ktoré ostávajú posledným spojením medzi ľuďmi a drakmi - Tehanu a Irian.