Dalí - Descharnes, Robert francúzsky fotograf, filmár a autor 1. januára 1926 - 15. februára 2014 (SLOVART, 1999)
Picasso nazval Dalího "neustále bežiacím motorom". Dalí považoval sám seba za génia, ktorý môže využívať svoje právo na všetky možné i nemožné výstrednosti. Svojim provokatívnym exhibicionalizmom a excentrickými nápadmi na verejnosti vyvolal prudkú kontroverziu. Táto veľmi živá biografia necháva slávneho surrealistu, bohom nadaného provokatéra a geniálneho vynálezcu "mäkkých hodiniek" a "horiacich žiráf" prehovoriť slovom i obrazom a podáva obsiahly prehľad jeho umeleckého vývoja.