Piesne Spiša - Nemcová, Melánia (Vydavateľstvo ASCO, 1995)
Najkrajším kútom našej vlasti je pre mňa Východné Slovensko, môj rod ný kraj. Obdivujem a mám rada jeho l'ud a jeho veľké a bohaté kultúrne dedičstvo. Pre záchovu ľudových tradícií našich predkov som pracovala niekoľko desaťročí. Pomocou obetavých a oddaných ľudí na našich dedi nách sa mi podarilo získať a zapísať stovky piesní, zvykov, detských rečňo vaniek, hier a rozprávok.