Vládci loutek - Heinlein, Robert A. (Praha AG Kult, 1992)
Nejprve přišly zprávy o přistání létajícího talíře v Iowě. Potom dorazilo oznámení prohlašující celou věc za podvrh. Konec příběhu. Případ uzavřen.Až na to, že dva agenti nejtajenější zpravodajské agentury americké vlády z místa přistání zmizeli, aniž podali nějaké hlášení. A ztratili se i další čtyři vyslaní později. Takže se do celé věci zapojil šéf rozvědky a dva jeho nejlepší agenti; zjistili, že probíhá invaze parazitických vetřelců, kteří dokážou pouhým dotykem převzít nad člověkem naprostou kontrolu. Co ví ta osoba, vědí také. Ať už si parazité přejí cokoli, lidé to udělají. A již mají pod kontrolou většinu Iowy.Jedním z agentů, kteří odhalili pravdu, je Sam Cavanaugh. Bohužel jen krátce předtím, než se ho jeden z vetřelců zmocnil a on začal nedobrovolně pracovat pro útočníky. A právě zjistil, že vysoký úředník na Ministerstvu financí je pod kontrolou mimozemšťanů. Vzhledem k tomu, že Ministerstvo financí má pod sebou Tajnou službu, která chrání prezidenta, je porobení celého národa na dosah ruky.
Keywords: americká literatúra; sci - fi