Krásna Catherine. 3. - Benzoniová, Juliette francúzska autorka 30. októbra 1920 - 7. februára 2016 (Meteor, 1992)
Tretia časť dobrodružnej ságy o živote panej de Montsalvy. Prekrásny slnečný deň, ticho plynie rieka, pomaly sa po nej kĺže čln. Catherine je konečne s Arnaudom, so svojou láskou, s mužom, pre ktorého už toľko obetovala, a ešte toľko bude musieť obetovať! Catherine a Arnaud, odsúdení na smrť pre pokus oslobodiť Johanku z Arcu, sa síce zachránia, no musia sa skrývať...