Bíly drak. 3. - McCaffreyová, Anne americká autorka 1. apríla 1926 - 21. novembra 2011 (Netopejr, 1996)
Třetí kniha pentalogie Drakeni z Pernu. Děj knihy se podle vnitřní chronologie odehrává během devátého Míjení. I když Jaxomovi dělá jeho malý drak trochu starosti, přece jen se ukáže, že Ruth umí létat, žvýkat ohňovec a chrlit oheň, skákat do mezimezí i mezi časy, tedy všechno jako opravdový drak. Spolu pak přijdou na to, že Ruth umí i další nečekané věci…