Con amore - Berwiňska, Krystyna; Havránková, Viera (Bratislava Pravda, 1981)
Láska mladej dvojice, láska k hudbe, láska k životu - teda viacero podôb lásky je námetom aj obsahom podmanivého dielka poľskej autorky Krystyny Berwinskej Con amore. Už názov prezrádza, že ide o knihu, v ktorej dôležité slovo má hudba, hudba prednesená zanietene, s láskou, nežne...
Keywords: poľská literatúra; romány o láske; sfilmovaný príbeh