Ži v Paríži - Mistrík, Miloš (Bratislava Smena, 1994)
Črty zo života Francúzska a Francúzov. Kniha je niekedy založená na fikcii a inokedy opretá o autorove vlastné skúsenosti. Ako celok sprostredkúva čitateľovi stretnutia s obyčajnými Francúzmi, dáva prežiť dotyky s ich krásnou krajinou.
Keywords: slovenská literatúra; cestopisné črty; Francúzsko; Európa; Paríž; cestopisné prózy