Renesancia. 2. - Hrčková, Naďa (Ikar, a.s, 2004)
DDejiny hudby II. Renesancia sú časťou šesťdielneho cyklu dejín európskej hudby, ktorý má priblížiť vážnemu záujemcovi jednotlivé štýlové epochy v monografických sondách. Charakterizuje epochu renesancie, jej hlavné žánre, autorov, diela a osvetľuje ich v analýzach s notovými príkladmi, ukážkami historických notových prameňov a vyobrazeniami hudobných produkcií. Celkový obraz dopĺňajú aj tabuľky hudobných vývojových trendov a dátumy dejinných, kultúrnych, najmä hudobných udalostí. Na priloženom CD zaznie dobová renesančná hudba v súčasných nahrávkach.