Renesancia 2. - Hrčková, Naďa (Ikar, a.s. Bratislava, 2004)
DDejiny hudby II. Renesancia sú časťou šesťdielneho cyklu dejín európskej hudby, ktorý má priblížiť vážnemu záujemcovi jednotlivé štýlové epochy v monografických sondách. Charakterizuje epochu renesancie, jej hlavné žánre, autorov, diela a osvetľuje ich v analýzach s notovými príkladmi, ukážkami historických notových prameňov a vyobrazeniami hudobných produkcií. Celkový obraz dopĺňajú aj tabuľky hudobných vývojových trendov a dátumy dejinných, kultúrnych, najmä hudobných udalostí. Na priloženom CD zaznie dobová renesančná hudba v súčasných nahrávkach.
Keywords: Dejiny hudby; slovenská literatúra; dejiny hudby -- 14. - 16. storočie; renesancia -- 14. - 16. storočie; cirkevná hudba -- omše; šansón; madrigál; inštrumentálna hudba; Európa; odborné publikácie