Jazyky sveta v priestore a čase - Krupa, Viktor; Genzor, Jozef (Veda, 1996)
Vo svete, v ktorom intenzita komunikácie rapídne vzrastá sa nemožno zorientovať bez istého stupňa jazykových znalostí, ktoré opisuje táto publikácia. Jazyky sveta v priestore a čase je jednozväzková encyklopédia o jazykoch sveta, ktorú vydalo vydavateľstvo Veda v roku 1996 ako druhé, doplnené a prepracované vydanie encyklopédie z roku 1983 Jazyky sveta. Autormi sú dvaja slovenskí jazykovedci-orientalisti Viktor Krupa a Jozef Genzor.