Učebnica nemčiny pre samoukov a kurzy. 1. - Vaverková, Irena; Kegel, Rudolf; Beták, Rudolf (SPN, 1993)
Kniha je určená pre dospelých a mládež, najmä pre tých, ktorí majú hlbší záujem o nemecký jazyk. Vychádza zo špecifiky práce samouka, ktorému nahrádza kontakt s učiteľom, no môže poslúžiť aj ako príručka pre jazykové kurzy dospelých, v ktorých sa učivo oživí riadenou konverzáciou k textom lekcií.