Vrahovia bez tváre. 1. - Mankell, Henning švédsky autor krimi 3. februára 1948 - 5. októbra 2015 (Marenčin PT, spol. s r.o, 2011)
Komisár Wallander rieši ďalší záhadný zločin... Opustená farma, krvavé jatky, starý muž, ktorého utýrali a ubili na smrť. Jeho žena leží pri ňom na zemi polomŕtva. Myslí si, že je to rutinný výjazd. Keď však dorazí na farmu, nájde dve obete nezmyselného násilia. Tak to vyzerá na začiatku. Wallanderov život je v troskách, žena ho opustila, dcéra sa s ním nerozpráva a ani jeho starnúci otec nemá preňho pochopenie. Stále pracuje, zle sa stravuje, noci prepije sám v opustenom byte. Teraz však musí zabudnúť na svoje problémy a pustiť sa do boja s časom.