Královna Margot. 1. - Dumas, Alexandre francúzsky autor 24. júla 1802 - 5. decembra 1870 (Svoboda, 1976)
Pútavý príbeh lásky, nenávisti a zrady, ktorý prežíva Margot v dobe temna. Z politických dôvodov sa stala manželkou hugenota Navarrského. Samotné jednanie o ich svadbe je poznamenané tajomnou smrťou jeho matky, ktorá je pripisovaná Kataríne Medicejskej. V Louvri panuje atmosféra strachu a podozrievania....