Giotto - Prokoppová, Mária (Tatran, 1989)
...volal sa Giotto a bol taký nadaný, že niet jedinej veci z toho, že príroda, matka všetkého, dáva darom, ktorú by nebol svojim rydlom, perom alebo štetcom zobrazil, a to tak verne, že sa nakreslená vec podobá skutočnosti, ale ju nemožno ani rozlíšiť, šlo to dokonca tak ďaleko, že veľa ráz sa zdalo, akoby oklamal ľudský zrak, lebo pokladali za pravé to, čo on nakreslil...Giotto vrátil lesk umeniu, ktoré už mnoho rokov bolo zahrabané, a preto ho možno jednoznačne nazvať jedným zo svetiel florentskej ´slávy´...V knihe nájdete stručný životopis tohto umelca, ako i reprodukcie a opisy jeho diel.