Majster Pavol z Levoče - Homolka, Jaromír (Slovenské vydavateľstvo krásnej literatúry, 1964)
Obsiahla publikácia s podtitulom "Tvorca vrcholného diela slovenskej neskorej gotiky", ktorej cieľom je monograficky zhrnúť dovtedajšie poznatky o majstrovi Pavlovi aj o jeho diele a doplniť ich výsledkami novších výskumov.