Majster Pavol z Levoče - Homolka, Jaromír (Bratislava Slovenské vydavateľstvo krásnej literatúry, 1964)
Obsiahla publikácia s podtitulom "Tvorca vrcholného diela slovenskej neskorej gotiky", ktorej cieľom je monograficky zhrnúť dovtedajšie poznatky o majstrovi Pavlovi aj o jeho diele a doplniť ich výsledkami novších výskumov.
Keywords: Majster Pavol z Levoče -- neskorogotický rezbár, sochár, tvorca najvyššieho dreveného oltára na svete -- 1480 - 1546 ??? -- Levoča; slovenská literatúra; výtvarné umenie; rezbárstvo -- 16. storočie; sochárstvo -- 16. storočie; Levoča; biografie; obrazové publikácie