Láskavec - Meachamová, Leila americká autorka 7. septembra 1938 - 19. septembra 2021 (IKAR, a. s., 2013)
Láskavec je príbehom troch mladých ľudí svätca Johna Caldwella, hriešnika Treya Dona Halla zvaného TD a anjela Catherine Ann Bensonovej, vyrastajúcich v malom texaskom mestečku, ktoré žije a umiera spolu s piatkovými zápasmi stredoškolského amerického futbalu. Osud vrhá dlhý tieň na tieto tri prepletené životy. Spája ich ťažký údel, ale aj úspech, ktorý im všetci predpovedajú. Trey a John sú futbalové hviezdy mesta, najpopulárnejšie osobnosti v škole, najlepší priatelia a zároveň najväčšie protiklady. Catty je krásna, skromná a inteligentná. Do životov oboch chlapcov zasiahne ako blesk. Ako čas plynie, priateľstvo sa mení. Catty dá prednosť Treyovi a John potichu rezignuje. Všetko narušia až dramatické udalosti pred posledným futbalovým zápasom. V úsilí zosmiešniť súpera TD nešťastnou náhodou spôsobí smrť chlapca. Trey a John sa rozhodnú mlčať a skutok nafingujú ako samovraždu. Udalosti však naberú rýchli spád. Spoločné cesty trojice sa na dlhých dvadsať rokov rozdelia. Trey sa ako bývalá futbalová hviezda a životom skúšaný muž napokon vracia domov. Staré rany sa otvárajú a umlčané hriechy sa opäť vyplavujú na povrch. Mesto je hore nohami... Vďaka autorkinmu dramatickému talentu, nezabudnuteľným postavám a zvratom v deji čitatelia právom zaraďujú román medzi to najlepšie v súčasnej americkej literatúre.