Cézanne - Naubert-Riserová, Constance; Kvapil, Ján (Bratislava INA, 1996)
Paul Cézanne bol francúzsky maliar a kresliar reprezentujúci prechod medzi impresionizmom konca 19. storočia a kubizmom zo začiatku 20. storočia. Bol jednou z najvýznamnejších postáv francúzskeho maliarstva, ktorú dnes radíme do obdobia postimpresionizmu. Publikácia predstavuje jeho život a dielo.
Keywords: Cézanne, Paul -- bol jednou z najvýznamnejších postáv francúzskeho maliarstva, ktorú dnes radíme do obdobia postimpresionizmu -- 19. január 1839 - 22. október 1906 -- Francúzsko; kanadská literatúra; výtvarné umenie; maliarstvo; maliari; výtvarní umelci; biografie; obrazové publikácie