Jánošík - Hrušovský, Ján (Bratislava Mladé letá, 1987)
Jánošík si získava už celé desaťročia sympatie mladých i starších čitateľov, ktorí v jeho nesmiernej sile, odvahe a nepodkupnosti nachádzajú splnenie vlastných predstáv o čestnom postoji človeka v životnom dianí, o jeho neohrozenom boji za spravodlivú vec...
Keywords: historické romány; spoločenské romány; slovenská literatúra; Jánošík