Úkryt. 5. - Smithová, Lisa Jane americká autorka 4. septembra 1965 (Fragment, s.r.o, 2013)
V Londýne sa šíria správy o surových vraždách mladých dievčat. Podozrenie polície padá na Damona, pretože jeho udanie je súčasťou pomsty starého upíra Samuela, skutočného vraha. Ide o trest za smrť upírky Katherine, dávnej lásky oboch bratov Salvatoreovcov. Damon a Stefan stoja pred silou a krutosťou, akú dosiaľ nepoznali. Žiaden úkryt už pre nich nie je bezpečný...