Veľká kniha o olejomalbě - Parramón, José Maria španielsky autor, maliar, ilustrátor, grafik 1918 - 2002 (Svojtka a Vašut, 1996)
Kniha nás seznamuje se zásadami a technikou, jaké používat materiály a nástroje a s mnoha dalšími aspekty olejomalby.