The Book of Fate - Meltzer, Brad (Hodder&Stoughton Lond7n, 2006)
Za šest minut bude jeden z nás mrtvý. Byl to náš osud. Nikdo ale netušil, že přicházíů
To tvrdí Wes Holloway, kdysi přidrzlý, nafoukaný a ambiciózní asistent prezidenta, o dni, který navždy změnil jeho život. Onoho čtvrtého července Wes posadil Rona Boylea ľ prezidentova starého přítele ľ do limuzíny k prezidentskému páru. Než ale cesta skončí, zbude z Wese jen uzlíček nervů a Boyle bude mrtvý. Stane se obětí atentátu vyšinutého násilníka.
O osm let později je však zcela zdráv spatřen v Malajsii. Wes ucítí příležitost konečně se oprostit od tíže toho nejhoršího dne, jaký v životě zažil. Snaha zjistit, co se tehdy opravdu stalo, přivede Wese k deset let staré hádance...
Keywords: americká literatúra; politický triler; texty v angličtine