Rozprávky o psíčkovi a mačičke : Ako spolu gazdovali a ešte o všelijakých iných veciach - Čapek, Josef český maliar, autor fotograf 23. marca 1887 - apríl 1945 (Cesty, 1998)
Obľúbené rozprávky o psíčkovi a mačičke, ako spolu gazdovali v malom domčeku pod lesom, ako si v ňom spolu nažívali a chceli robiť všetko tak, ako robia veľkí ľudia a ešte o všelijakých iných veciach pre deti, napísal a nakreslil Josef Čapek.