Keramika ako záľuba - Štullerová, Mária (Bratislava Alfa, 1988)
Kniha poskytuje návody, ako si doma vyhotoviť keramické ozdobné a úžitkové predmety. Oboznamuje čitateľa so základnými prácami a postupmi s keramickými materiálmi až po výzdobu povrchu keramiky. Knihu dopĺňajú ukážky keramických diel, na ktorých je evidentné popri umeleckom spracovaní aj technické majstrovstvo...
Keywords: slovenská literatúra; umelecké remeslá; úžitkové umenie; keramika -- výrobné techniky; technológia výroby -- keramika; príručky