3. Navždy Ambra Čierna / Ambra Čierna vidí červeno - Danzingerová, Paula; Ross, Tony; Švenková, Viera 3. novembra 1937 (Bratislava Ikar, 2001)
Školské fotografie sú pre Ambru Čiernu veľký problém. Nielenže na nich nevyzerá tak, ako by si želala, ale komu by ich mala dať? Mame, otcovi, starej mamke so starým ockom, kamarátovi Justínovi, tým určite. Mal by však dostať jednu i Max? A čo s ostatnými snímkami? Školské fotografie sú ako život. Niekedy sa nepodaria tak, ako by sme chceli.
Keywords: Ambra Čierna; anglická literatúra; literatúra pre deti; príbehy o deťoch; humorné príbehy; na prednes - 1. stupeň ZŠ; pre čitateľov od 9 rokov