Majiteľka plantáží. 2. - Carrington, Ashley nemecký autor, vlastným menom Rainer Maria Schröder 3. januára 1951 (NOXI s.r.o, 2008)
Pomocou mladého otroka sa Valerie podarí z otroctva ujsť a po strastiplnej a nebezpečnej púti sa dostáva do bezpečia k svojmu snúbencovi kapitánovi Melvillovi. Inkognito spolu navšítvia usadlosť Duvallovcov, kde zistia, že otec dievčaťa medzitým zomrel. Zdá sa, že sen o Cotton Fields sa rozplynul... Valerie sa však ani tentoraz nevzdáva: je rozhodnutá splniť otcovo želanie a stať sa paňou na bavlníkových plantážach a súčasne sa pomstiť tým, ktorí jej spôsobili toľko utrpenia. Keď sa však nevlastní súrodenci Stephen a Rhonda s matkou Catherine dozvedia, že má tajného priateľa - otcovho starého sluhu Samuela, ktorému sa jeho pán pred smrťou zveril so svojím zámerom odkázať majetok svojej prvorodenej dcére a dal mu kazetu s neznámych obsahom, ktorú jej mal odovzdať. Samuelovi sa podarí Valerie násť. V dlhom liste Valerie otec dôrazne varuje pred svojou rodinou a prezrádza, kam uložil právoplatný záver. Zároveň sa dozvedá, že nie je ľavoboček a jej dedičský nárok je teda oprávnený. Matthew Melville sa napriek tomu strachuje o život svojej snúbenky a dáva jej na výber: buď sa vzdá všetkých dedičských nárokov, alebo stratí jeho. Valerie veľmi trpí, ale napriek tomu je odhodlaná o Cotton Fields bojovať. A jediný právnik v Louisiane, ktorý má odvahu zatupovať mulatku a dcéru otrokyne proti váženej belošskej rodine, je mladý Travis Kendrik...